Yelken Bakımı

Windsurf Yelken Bakımı

Rüzgar Sörfü Yelkeni
Yelken

Windsurf yelken tamiri için BABA SAILS web sitesinden iletişime geçebilirsiniz.

Her sörfcünün en büyük hayalidir kendine ait güzel bir yelkeninin olması. Peki bu yelkenlere sahip olduktan sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Aşağıdaki maddeleri dikkate alırsanız yelkeninizi uzun süre sağlam bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Windsurf sporu genellikle denizde yapıldığı için yelkenimiz tuzlanmış olur. Sörf yaptıktan sonra yelkenimizi mutlaka tatlı ile yıkamalıyız. Özellikle güneş altında tuzlu bir şekilde bekleyen yelkenlerin monofilminin ömrü azalır.

Rüzgar sörfü yapmadığınız zamanlarda yelkeninizi gölgede bırakmanız gerekir. Güneş yelkeni tuzlu sudan arındırmış olsa da yıpratacaktır.

Yelkeninizi sörf yaptığınız zamanlarda kurun ve işiniz bitince söküp paketleyip saklayın. Sürekli kurulu duran yelken direği yorar aynı zamanda yelkende formunu kaybeder. Buna zamanınız yok ise direk ve bumba kısmında biraz gevşetmeniz gerginliği azaltıp .faydalı olacaktır

Yelkeni kurduğunuz yere dikkat edin. Bana göre yelken kurmaya en uygun zemin çimlik alanlardır. Toprak, asfalt ve tahta gibi sert zeminlerde de yelken kurabilirsiniz. Ama kurulum yaparken bumbanın aşınmaması ve yelkenin çizilmemesi için malzemenizi sürüklememeniz gerekir.

Sörf yapmadığınız anlarda yelkeni rüzgarın esiş yönüne göre doğru bir biçimde koymalısınız. Rüzgarın gücü yelkeninize taklalar attırıp bir yere çarpıp parçalanamasına neden olabilir.

Windsurf yaparken düştüğünüz anlarda trapezin yelkeni delmemesi için bumbayı bırakmamanız gerekir. Trapezin demiri yelkenini delebilir.

Malzemenizde ufak yırtıklar var ise bunu tamir bantları ile yapıştırın. Çok büyük hasarlarda ise yelken tamir merkezlerine gitmeniz gerekmektedir.

Yazan: Hakan Hoca